Vrachtauto kalibratie

Niet alleen personenauto’s maar ook vrachtauto’s zijn vaak uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) oftewel rijhulpsystemen.

Het rijhulpsysteem observeert de omgeving doormiddel van een camera achter de voorruit en communiceert daarover met de bestuurder: het kijkt naar de wegbelijning en attendeert je op verkeersborden. Sommige systemen geven een piepje of het stuur gaat trillen wanneer je over de lijnen heen gaat. Er zijn zelfs modellen die je direct corrigeren.

Vrachtauto kalibratie na ruitvervanging

Na het vervangen van de voorruit moet de vrachtauto altijd gekalibreerd worden. Hierbij wordt de camera weer op de juiste manier ingesteld volgens de richtlijnen van de fabrikant. Wij stellen alles weer perfect voor je in.

Specialist in vrachtauto kalibratie

Een aantal Autotaalglas vestigingen heeft alles in huis om vrachtauto’s op de juiste manier te kalibreren. Door middel van speciale apparatuur kunnen wij zowel statisch als dynamisch kalibreren.

Onze vakmensen beschikken over de juiste kennis en apparatuur om je vrachtauto te kalibreren. Hierdoor ga je weer veilig de weg op.

Meer weten over vrachtautokalibratie?