Kalibreren

Steeds vaker kom je auto’s tegen die zijn uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) oftewel rijhulpsystemen.

Wat is een ADAS-systeem precies?

Moderne auto’s hebben een ‘Advanced Driver Assistance System’, een rijhulpsysteem dat de omgeving observeert en daarover communiceert met de bestuurder: het kijkt naar de wegbelijning en attendeert de bestuurder op verkeersborden. Sommige systemen geven een piepje of het stuur gaat trillen wanneer je over de lijnen heen gaat. Andere modellen kunnen zelfs direct corrigeren.

Auto kalibreren

Is jouw auto uitgerust met ADAS en wordt er een nieuwe voorruit geplaatst, dan moet het camerasysteem in de voorruit weer perfect werken. Daar zorgen we voor bij Autotaalglas. Wij kalibreren deze systemen – volgens de richtlijnen van autofabrikanten – na een voorruitvervanging.

Door alle functies weer perfect in te stellen, ga jij weer veilig op weg. Na kalibratie ontvang je een certificaat als garantie dat alle functies weer doen wat ze moeten doen.

Bovenop de ruitvervanging neemt het kalibreren nog 45 minuten extra tijd in beslag. Want we moeten zeker weten dat alles tot op de millimeter nauwkeurig is afgesteld.

Waarom is kalibreren zo belangrijk?

Een minuscuul verschil in de positie van de camera kan grote gevolgen hebben: aangezien de camera tientallen meters vooruit kan kijken, kan dat op het wegdek al gauw een halve meter schelen. Dat kan betekenen dat wanneer je op de snelweg rijdt, het signaal pas afgaat wanneer je al een stuk over de belijning bent. Het is daarom van groot belang om de camera weer op de juiste manier in te stellen.

Om deze embed te kunnen bekijken dienen specifieke cookies geaccepteerd te worden. Klik op deze link om de cookievoorkeuren aan te passen.

Specialist in kalibreren

Alle 54 vestigingen hebben professionele kalibratie-apparatuur in huis om autoruiten zowel statisch als dynamisch te kalibreren. Op deze manier stellen we alle software weer op de juiste manier in, zoals voorgeschreven door de fabrikant.

Onze kalibratiespecialisten beschikken over de juiste apparatuur om je auto te kalibreren. Hierdoor ga je weer veilig de weg op.

Meer weten? Neem contact op met een vestiging in de buurt.