Autoruit vervangen

Wanneer een autoruit niet te repareren is, vervangt Autotaalglas met alle plezier de kapotte autoruit voor een nieuwe voorruit, achterruit, zijruit of een nieuw dakraam. Snel en vakkundig opgelost, zodat je weer veilig de weg op gaat. Goed om te weten: de autoruit vervangen duurt meestal niet langer dan 2 uur. 

Autoruit vervangen bij lichte schade?

De schade van een sterretje in je voorruit of dakraam kunnen we meestal repareren. Dit doen we als het sterretje kleiner is dan een 2 euromunt. Is het groter? Dan vervangen we de voorruit of het dakraam. Zij- en achterruiten kunnen we niet repareren. In dat geval wordt de ruit altijd vervangen.

Vakkundig autoruiten vervangen

De voorruit vervangen duurt vaak niet langer dan 2 uur. Is jouw nieuwe voorruit, zij- of achterruit op voorraad, dan kunnen we dezelfde dag ook jouw voorruit zij- of achterruit vervangen. Anders geldt in de meeste gevallen: vandaag besteld, morgen geplaatst.


Neem een kop koffie, ontspan, of maak gebruik van onze stille werkruimte met wifi.
Beschikt jouw auto over een rijhulpsysteem, dan moet de camera achter de voorruit na ruitvervanging gekalibreerd worden. Dit neemt bovenop de ruitvervanging nog 45 minuten extra tijd in beslag.
Geen tijd om te wachten? Maak dan gebruik van onze gratis leen-MINI.

De autoruit vervangen werkt zo:

  1. We halen eerst de ruitenwissers van de ruit.
  2. Als er camera’s of regendetectoren aanwezig zijn, halen we deze er ook af.
  3. We snijden de autoruit eruit met een zogenoemde snaar.
  4. We verwijderen de oude kitlaag.
  5. We maken alles schoon zodat de nieuwe kitlaag goed hecht.
  6. We brengen de nieuwe kit aan, plaatsen de nieuwe ruit erin en laten de kit drogen.
  7. We maken de auto schoon.
  8. Zitten er camera’s achter de nieuwe voorruit, dan bevestigen we die en stellen ze op de juiste manier af met daarvoor bestemde kalibratie apparatuur.

Kosten autoruit vervangen

In de meeste gevallen betaal je bij het vervangen van je autoruit alleen je eigen risico. Kijk voor de zekerheid in je verzekeringspolis, dit hangt af van je polisvoorwaarden. 

Achterruit vervangen

Wanneer de achterruit van uw auto beschadigd is kan deze in vrijwel alle gevallen niet meer gerepareerd worden. Vervanging door een nieuwe achterruit is dan de enige mogelijkheid. Ook hier geldt: in de meeste gevallen betaal je bij het vervangen van je autoruit alleen je eigen risico.

Dakraam vervangen

Bij schade aan een dakraam of panoramadak hangt het van de grootte van de beschadiging af of we de schade kunnen repareren. Wanneer vervanging door een nieuwe achterruit de enige oplossing is geldt ook hier: in de meeste gevallen betaal je bij het vervangen van je autoruit alleen je eigen risico. Het vervangen van een dakraam neemt over het algemeen wel meer tijd in beslag dan het vervangen van een voorruit. Hou rekening met twee à drie uur.

Je bent welkom in één van onze 54 vestigingen in Nederland.

Veel gestelde vragen