Barst in de voorruit

Of je nu 30 door de bebouwde kom rijdt of 100 op de snelweg: een sterretje kan zomaar een barst worden. Mag je dan doorrijden? En wat betekent dat voor de apk-keuring?

Eerst een sterretje, nu een barst

Waar je collega al even doorrijdt met een sterretje in zijn voorruit, verandert die van jou een dag later al in een barst. Hoe een sterretje zich ontwikkelt, verschilt per autoruit. Het is verstandig om geen risico te nemen en snel veilig verder te rijden. Het beste is om een sterretje direct te laten repareren. Zo voorkom je dat het een barst wordt. Het repareren van een sterretje is in de meeste gevallen gratis.  

Een barst in je autoruit: kun je doorrijden?

In de meeste gevallen kun je niet doorrijden met een barst in je voorruit, dit beperkt namelijk je gezichtsveld. Door dit beperkte zicht is het mogelijk dat je bijvoorbeeld een auto of verkeersbord niet ziet en creëer je onveilige verkeerssituaties voor jezelf en andere weggebruikers. Laat je autoruit snel en vakkundig vervangen bij Autotaalglas. Zo kun je weer veilig op weg.

Met een barst door de apk-keuring

Wanneer je auto een barst in de ruit heeft komt deze in veel gevallen niet door de apk-keuring. Laat ons daarom je ruit vervangen. Wanneer we de ruit op voorraad hebben, kunnen we je vaak al binnen één dag helpen.

Barst? Laat je autoruit vervangen en ga weer veilig de weg op.

Vind de dichtstbijzijnde Autotaalglas vestiging.