Koplampen polijsten

Doffe koplampen: Autotaalglas laat ze weer schitteren

Je bent je er vaak niet van bewust: doffe of verweerde koplampen. Ze ontstaan onder andere door regen, pekel en zonlicht. Als koplampen dof raken is je zicht op de weg minder en ben je zelf ook minder zichtbaar voor anderen waardoor het risico op ongelukken toeneemt. Een te lage lichtopbrengst is niet voor niets een afkeurpunt bij de apk-keuring. Autotaalglas restaureert koplampen en laat ze weer schitteren.

Koplampen polijsten of vervangen?

Je koplampen laten polijsten in plaats van ze te te vervangen is een slimme manier om kosten te besparen. Vervangen is prijzig, omdat je betaalt voor de demontage en de nieuwe koplampen. Dit is niet nodig. Laat je koplampen vakkundig polijsten en opnieuw coaten bij Autotaalglas. Zo ga je weer veilig de weg op.

Koplampen polijsten – de kosten

Het polijsten en opnieuw coaten van koplampen kost bij Autotaalglas €159,00. Op de coating krijg je vier jaar garantie.

Zo gaan we te werk

Voordat we beginnen met de koplampen polijsten, plakken we eerst het gebied rondom af met een speciale tape. Dit zorgt ervoor dat de autolak niet beschadigt. Het is belangrijk om de bestaande, verweerde coating er compleet af te krijgen. Deze schuren wij er in zeven stappen af totdat de koplamp helemaal glad is. Als we tevreden zijn reinigen we de koplampen met een speciaal middel en brengen we een nieuwe twee-componentencoating aan. De koplampen zullen schitteren en lijken weer als nieuw. De complete behandeling duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur.

Belangrijk om te weten is dat de tijdsduur voor het polijsten van één koplampen kan variëren. Denk aan de grootte, de vorm en dofheid van de koplamp. Afhankelijk van het weer (temperatuur) kan het uitharden van de twee-componentencoating langer duren.

Koplampen en veiligheid

Rijd niet te lang door met doffe koplampen. Je kan je vast voorstellen dat een lagere lichtopbrengst zorgt voor minder goed zicht, je bent zelf minder zichtbaar, maar daarnaast is er het gevaar dat je tegenliggers verblindt door het ontstaan van strooilicht. Daarom wordt bij de APK-keuring de staat van je koplampen kritisch bekeken; wanneer je koplampen in slechte staat zijn komt je auto niet door de keuring.

Hoe worden mijn koplampen dof?

Koplampunits van moderne auto’s zijn gemaakt van kunststof, afgewerkt met een coating. Die coating kan verkleuren en dof worden onder invloed van zonlicht, vuil en regen. Maar gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door de koplampen te polijsten.

Interesse? Bel 0800-0828 voor de deelnemende vestigingen