Over de kosten

De kosten voor het repareren van een sterretje worden vaak volledig vergoed door de verzekering. Of dit voor jou ook zo is, kun je terugvinden in je polis. Als je ruit vervangen moet worden, betaal je meestal alleen je eigen risico. Hoeveel dit is, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Meer weten?

Ik ben verzekerd voor ruitschade

Wat kost sterreparatie?
Een sterreparatie is vaak gratis*. Als je verzekerd bent voor ruitschade worden de kosten gedekt door je verzekeraar. Neem vrijblijvend contact op met een vestiging in de buurt.
*controleer altijd de voorwaarden in je polis, deze gelden.

Wat kost ruitvervanging?
In de meeste gevallen zijn alleen de kosten van je eigen risico voor jou. Dit hangt af van je polisvoorwaarden. De vestiging bij jou in de buurt zoekt dit graag voor je uit.

Ik ben niet verzekerd voor ruitschade

Wat kost sterreparatie?
Wil je weten wat het kost om een sterretje te laten repareren? Neem vrijblijvend contact op met een vestiging in de buurt. Of laat via ‘bel me terug’ een terugbel verzoek achter en dan bellen we je snel terug.

Wat kost ruitvervanging?
Dat verschilt en hangt af van type auto en ruit. Bel direct met een van onze vestigingen voor een prijsopgave. Of laat via ‘bel me terug’ een terugbel verzoek achter. 

Veelgestelde vragen 

Waar ben ik verzekerd?
We vragen je altijd waar je bent verzekerd. Heb je dat even niet paraat? Geen probleem, kijk even op je groene kaart. Daarop staat de naam van je verzekeringsmaatschappij.

Handelen jullie de schade af met mijn verzekering?
Wij werken met vrijwel alle verzekerings- en leasemaatschappijen samen. Na een bezoek aan Autotaalglas handelen wij de schade rechtstreeks met hen af. Alleen het eigen risico – inclusief BTW, indien van toepassing – betaal je in de vestiging.

Wat is mijn eigen risico?
Meestal* betaal je bij een sterreparatie geen eigen risico. Bij een ruitvervanging betaal je vaak alleen je eigen risico. In de meeste gevallen kan de vestiging aangeven wat je eigen risico is. Uiteraard kun je ook contact opnemen met je verzekeraar.
*controleer altijd de voorwaarden in je polis, deze gelden.

Kan ik ook achteraf betalen?
Komen de kosten van je eigen risico of ruitreparatie nu even niet uit dan kun je in één keer of in termijnen achteraf betalen via deze link.

Heb ik garantie op mijn nieuwe ruit?
Je krijgt levenslange garantie op de montage van de ruit. Nieuwe schades door bijvoorbeeld steenslag horen hier niet bij. De levenslange garantie is niet overdraagbaar aan een andere eigenaar (garantie geldt dus alleen zolang de klant die de ruit heeft laten vervangen zelf eigenaar is van de auto).

Ben je voldoende geïnformeerd?
Maak dan vandaag nog online een afspraak of bel gratis 0800-0828.